Jordi Hereu nega actuacions il·lícites en la construcció del Fòrum de les Cultures

"Hi pot haver errors administratius i coses que ara, deu anys després, un pot avaluar que no era adequat, però no vol dir que no fos legal", afirma l'exalcalde de Barcelona a Catalunya Ràdio

L 'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu ( PSC ) ha negat aquest dissabte l'existència d'actuacions il·lícites en la construcció del Fòrum de les Cultures el 2004 - període en què era regidor i - després que dos informes de la Sindicatura de Comptes fets públics aquesta setmana hagin advertit irregularitats en l'esdeveniment, així com un sobrecost de 31 milions d'euros.

En una entrevista a Catalunya Ràdio , Hereu ha demanat ser "curós" amb la "traducció" de l'informe perquè "hi pot haver errors administratius i coses que ara, deu anys després , un pot avaluar que no era adequat , però no vol dir que no fos legal" . En aquest sentit , ha considerat que s'està avaluant " amb ulls de 2014 coses de fa molts anys , que socialment en aquell moment no eren objecte de crítiques i que ara ho són" .

Hereu ha afegit que "si hi ha alguna cosa, això s'ha de portar a les instàncies judicials. Ho dic perquè no ens pertoca fer de jutges. Si hi ha alguna cosa, que la justícia ho apliqui. I si no, en tot cas siguem curosos amb el llenguatge". A més, l'exalcalde ha volgut puntualitzar que el Fòrum és un consorci de tres administracions i que, per tant, "el Fòrum no és l'Ajuntament de Barcelona". "I aquesta anàlisi és sobre una organització que res té a veure amb l'Ajuntament de Barcelona, tot i que la liderava l'alcalde de Barcelona [Jordi Clos]", ha conclòs.

Una de les denúncies que es desprenen dels informes de l'ens fiscalitzador és el cobrament de dietes irregulars per part dels membres del consell d'administració de la societat Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004, entre els quals hi havia representants de tots els colors polítics amb presència a l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i les institucions de l'Estat.

"És bastant fàcil fer-ho millor a Can Vies"

D'altra banda, Hereu ha aprofitat per criticar l'actuació de l'actual alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en la gestió del conflicte pel desallotjament al barri de Sants de l'edifici ocupat de Can Vies. "És evident que és bastant fàcil fer-ho millor, però jo no sóc ningú per donar lliçons", ha comentat l'exalcalde socialista.