Publicitat
Publicitat

Intervinguts 2.800 quilos d'haixix i detingudes deu persones a França i Espanya

Els detinguts estan acusats de delictes de contraban i contra la salut pública, entre d'altres

L'Agència Tributària ha desmantellat una organització dedicada al tràfic d'haixix que operava a França i Espanya, en una operació en què s'han decomissat 2.800 quilos d'haixix i s'han detingut deu persones. L'operació s'ha fet en col·laboració amb la Gendarmeria francesa i amb el suport de la Direcció d'Operacions Duaneres (DOD) de Perpinyà i la Interpol.

En total han estat detingudes deu persones, s'han intervingut 11 vehicles (un camió, 6 furgonetes i 4 turismes) i 26.520 euros en efectiu que es trobaven envasats al buit i amagats en un dels vehicles. S'han decomissat un total de 2.800 quilos d'haixix en quatre intervencions policials a França i Espanya. Es tracta d'una operació que ha durat nou mesos i en què han treballat els funcionaris espanyols i francesos. Els detinguts estan acusats d'uns presumptes delictes de contraban i contra la salut pública, falsificació de document públic i pertinença a organització criminal.

L'organització criminal desmantellada tenia el seu centre d'operacions a Girona i es dedicava al transport per carretera d'haixix per mitjà de furgonetes des del sud d'Espanya fins a Girona. Allà  s'emmagatzemaven en un local de Sarrià de Ter i en una nau de Bàscara. Posteriorment ho transportaven França amb vehicles amb matrícules franceses falsificades a l'anada, i que després canviaven per plaques espanyoles per a la tornada. Una vegada a França, es distribuïa el material a diversos compradors a la zona de Marsella, París i Lió.

Etiquetes

Més continguts de