TRIBUNALS

Investiguen l’homòfob que volia repetir el crim d’Orlando

La fiscalia especialitzada en delictes d’odi i discriminació s’ha fet càrrec de la investigació contra el veí de Mataró detingut per la Policia Nacional per haver publicat a Twitter i a YouTube una trentena de vídeos en què insultava i amenaçava el col·lectiu LGTBI. En un d’ells amenaçava d’emular la matança d’Orlando, en la qual un jove d’origen afganès va matar 49 persones en una discoteca i en va ferir 53 més.

El jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona s’ha fet càrrec del cas. Els investigadors intenten esbrinar si l’home, a qui responsabilitzen d’un delicte d’incitació a l’odi, és el responsable de tots els comentaris, que s’haurien publicat des de diferents comptes.

Nova piulada just després de quedar lliure

L’arrestat no va esperar ni un dia des que va sortir de la comissaria per tornar-hi: “No canteu victòria tan aviat, que estic lliure caminant pel carrer i rient molt dels vostres comentaris”, deia en un vídeo que va piular dissabte. L’home, que a les xarxes utilitza el pseudònim de Koji Kabuto -un personatge de Mazinger Z -, va penjar les imatges des d’un compte privat, bloquejat a tothom excepte als que admeti expressament.

Tot i això, un altre usuari amb un nom molt semblant que imita el detingut el va publicar en obert al seu perfil. “Ja veurem què passa perquè encara tinc la potestat de penjar vídeos i respondre a les acusacions dels mitjans de comunicació homofeixistes”, continua el vídeo, que insulta els homosexuals dient-los “culets trencats”. L’Observatori Contra l’Homofòbia va comunicar la publicació als Mossos d’Esquadra. El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, va lamentar que el detingut quedés lliure “després del que va fer”. “No podem permetre aquesta impunitat i molt menys emparats per la llei contra l’homofòbia”, va assegurar en un comunicat.