Publicitat
Publicitat

Cuatro adaptarà el format d'èxit internacional 'The Voice'

Jesús Vázquez tornarà a presentar un concurs de talents musicals

Mediaset España ha aconseguit els drets per adaptar el format The Voice , que triomfa als Estats Units. El programa s'emetrà a Cuatro amb l'expresentador d' Operación Triunfo al capdavant.

John de Mol, creador de Gran Hermano , va trobar ara fa un any la seva pròpia fórmula per competir en el camp dels concursos musicals, en què dominaven formats com Operación Triunfo o American Idol . La seva proposta, The Voice , es va estrenar amb èxit a Holanda i va fer el salt als Estats Units amb la NBC, on ha aconseguit més de 10 milions d'espectadors. FOX i el seu American Idol superen fàcilment els 20 milions, però els resultats i les bones crítiques de The Voice han fet que la NBC el renovi per una segona temporada i que canals de tot el món, entre els quals hi ha la BBC, n'hagin volgut comprar els drets.

A l'Estat espanyol, Antena 3 s'hi havia interessat, però finalment ha estat Mediaset España qui se l'ha endut, per emetre'l a Cuatro, amb Jesús Vázquez com a presentador. Vázquez va presentar Operación Triunfo durant quatre temporades, i està considerat un dels principals motius del renaixement del concurs a Telecinco. Amb ell, va passar dels 3,4 milions d'espectadors de l'últim any a La 1 als 4,8 milions del primer al canal privat.

El concurs destaca per la figura dels entrenadors, que són alhora membres del jurat, i que als EUA són personatges de primer nivell com Christina Aguilera o el cantant de Maroon Five. En l'adaptació per a Espanya, segons diversos mitjans, podria ser-ho Isabel Pantoja.

El concurs està estructurat en tres fases. En la primera, els quatre entrenadors i membres del jurat formen quatre equips de cantants, als quals seleccionen en audicions en què es col·loquen d'esquena als aspirants per valorar-ne només la veu. En la segona, i després d'un procés d'entrenament, els cantants de cada equip s'enfronten entre ells cantant la mateixa cançó al mateix temps, i alguns són seleccionats per prendre part en enfrontaments amb membres dels altres equips. En la tercera i última fase comencen les actuacions emeses en directe per televisió. És quan els vots del jurat es combinen amb els del públic per acabar triant un guanyador.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de