SUCCESSOS

L'Ajuntament de Barcelona obre un expedient als dos guàrdies urbans detinguts pel crim d'un tercer agent

Els detinguts passaran aquest dimarts a disposició judicial

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha obert un expedient disciplinari als dos agents –Albert López, de 36 anys, i Rosa Peral, de 33– detinguts per la seva presumpta implicació en l' assassinat d'un altre agent, el cadàver del qual va aparèixer el 4 de maig al maleter del seu cotxe.

La tramitació de l’expedient quedarà paralitzada perquè està en curs un procediment judicial. En funció de les informacions de què es vagi disposant, s’ajustaran les mesures cautelars adoptades.

L'Ajuntament també acordarà la suspensió provisional de funcions dels agents, segons ha confirmat aquest dilluns el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, que ha donat suport al cos de la Guàrdia Urbana i ha qualificat el crim de "cas aïllat". "El cos de la Guàrdia Urbana es defensa per ell sol amb les seves actuacions diàries", ha dit Recasens. "No s'ha de barrejar [aquest cas] amb la imatge del cos, que està fent les coses ben fetes", ha afegit.

Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte els dos agents per la seva presumpta implicació amb la mort d'un altre agent. Els dos detinguts passaran aquest dimarts a disposició judicial. La dona arrestada era la parella de la víctima, i l'home detingut havia mantingut amb ella una relació temps enrere. Aquesta relació podria haver tornat a començar recentment, segons la hipòtesi amb què treballen els investigadors dels Mossos d'Esquadra.

El jutjat d’instrucció que porta el cas manté el secret de les actuacions i la investigació policial continua oberta.

Fonts policials han confirmat a l'ACN que la unitat d'investigació vol esgotar el termini màxim de 72 hores a partir de l'arrest abans de traslladar-los davant el jutjat d'instrucció número 2 de Vilanova i la Geltrú. Al llarg d'aquest dilluns, la investigació se centrarà a analitzar la documentació i les proves recollides ahir diumenge al registre fet a la casa que la parella compartia en una urbanització de Vilanova. La policia va estar gairebé 12 hores rastrejant l'habitatge per tal d'esclarir com s'hauria comès el crim de l'agent que va aparèixer el 4 de maig calcinat dins un cotxe en un camí a tocar del pantà del Foix, a Castellet i la Gornal (Alt Penedès).