Publicitat
Publicitat

El públic de Prada, que no nota el pressupost inferior, destaca la possibilitat de conèixer gent de tota la nació

L'UCE recrea els Països Catalans en petit format

La Universitat Catalana d'Estiu clou avui la seva 43a edició i acomiada de nou Prada (Conflent) després de vuit dies de jornades de formació i debat acadèmic, oci i relacions personals, passarel·les de polítics i espectacles de tot tipus. Més de 1.600 persones -759 de les quals, alumnes- d'arreu dels Països Catalans i de totes les edats han conviscut als peus del Canigó en una peculiar bombolla de catalanisme desacomplexat. A partir d'aquesta tarda, el retorn a la realitat serà dura per a alguns i motivadora per a uns altres, però la valoració dels assistents és positiva i la majoria hi volen tornar. I ho fan.

Les notables rebaixes pressupostàries no s'han notat en la qualitat de conferències o infraestructures, però els assistents tornen a valorar sobretot l'apartat humà de l'espai i la possibilitat d'aïllar-se de l'anormalitat quotidiana pròpia d'una nació sense estat. I això no té preu.

Tot i això, el rector de l'UCE, Jordi Sales, va acceptar ahir que la retallada ha afectat especialment el nombre de beques atorgades i, per això, s'ha reduït el nombre d'assistents joves -els menors de 25 anys han suposat una quarta part del total, menys que altres anys-. Igualment, la representació balear també s'ha vist minvada per la falta d'ajudes i ha representat un 15% del total. Per contra, sis de cada deu persones provenien del Principat i en uns percentatges similars lleugerament inferiors al 10% se situaven els assistents de la Catalunya Nord, del País Valencià i d'altres territoris com Andorra, l'Alguer o la Franja. En aquesta línia, enguany menys gent ha completat els vuit dies d'estada, però Sales assegura que la localització a Prada està garantida per als pròxims anys.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de