L'autor del vídeo de l'agressió de la Diagonal, imputat per "falta de vexacions"

El suposat autor del vídeo, que gravava un amic mentre agredia una dona a Barcelona i la tirava a terra d'una puntada de peu davant un semàfor, ha declarat a la comissaria de la Policia Nacional de Talavera, i ha estat imputat per una "falta de vexacions injustes", segons fonts policials.

El subdelegat del govern a la província de Toledo, José Julián Gregorio, ha confirmat als periodistes que s'ha identificat el jove autor del vídeo i que ha declarat. També ha descrit com a "vergonyós" el succés i ha destacat la importància que ha tingut la col·laboració ciutadana per localitzar-lo.

"El jutge dictaminarà si ha estat falta o delicte, la qüestió és que els cossos i forces de seguretat de l'Estat han actuat com els tocava i aquesta persona ha rebut el pes de la llei", ha agregat José Julián Gregorio.

El subdelegat ha instat les autoritats judicials que "facin la seva feina", i la ciutadania a seguir col·laborant perquè aquests "greus" fets no es tornin a repetir.

De la mateixa manera, ha indicat que és "trist" que Talavera hagi de sortir en els mitjans de comunicació per accions d'aquest tipus, encara que ha subratllat que el 99,9 per cent de la població "és bona gent i n'hem d'estar orgullosos".