Publicitat
Publicitat

L'huracà 'Irene' arriba a Nova York després d'haver causat quinze morts

L'huracà 'Irene' ha arribat a Nova York amb pluja i vents ferotges. El trànsit s'ha aturat i hi ha talls massius del subministrament elèctric que afecten unes 32 mil persones. A Brooklyn, Manhattan i Queens s'ha ordenat evacuar la zona en cas que hi quedi gent

Nova York s'ha aixecat avui amb l'huracà Irene ja instal·lat. L'huracà continua el recorregut per la costa est dels Estats Units i arriba a la gran ciutat amb almenys quinze morts, més d'un milió de persones sense llum i molts danys materials. L'evacuació obligatòria de les zones de la ciutat situades per sota del nivell del mar -que afecta 370.000 persones que viuen a Brooklyn, Queens i Manhattan- que havia ordenat l'alcalde, Michael Bloomberg, no s'ha pogut completar, segons ha explicat ell mateix durant la roda de premsa en què ja ha anunciat l'arribada de l'huracà. Alguns ho han fet, per desig propi, segons informa Reuters. És el cas de Nicholas Vigliotti, un auditor de 24 anys: “Encara que hi hagi inundacions, visc en un cinquè pis”, va dir a l'agència.

La plaça de Times Square, reconeguda com la "cruïlla del món", estava pràcticament deserta. A Broadway s'han anul·lat tots els espectacles.

El Centre Nacional d'Huracans nord-americà ha anunciat que si es confirmen les previsions la tempesta podria arribar a sobrepassar els murs de protecció que s'han col·locat al sud de Manhattan.

L'huracà ja ha deixat almenys quinze morts a Carolina del Nord, Vigínia i Florida. Milions de persones s'han evacuat a tota la costa est, i n'hi ha milers que han abandonat casa seva, la majoria per a anar als refugis oficials que han preparat els ajuntaments. Entre les moltes pèrdues econòmiques, el governador de Carolina, Bev Perdue, ha dit que es tracta d'un cop fort per a les plantacions de tabac i la ramaderia.

A Washington hi ha pluges torrencials, però a primera hora d'avui, diumenge, els forts vents anunciats encara no havien arribat. 


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de