Publicitat
Publicitat

Lleida projecta un parc temàtic sobre els barrufets que ocuparà 9 hectàrees i costarà 47 milions

Està previst que creï uns 200 llocs de treball i que generi 14 milions d'euros el primer any

L'Ajuntament de Lleida ha anunciat aquest dijous que les Basses d'Alpicat acolliran un parc d'oci familiar dedicat als Barrufets que costarà 47 milions d'euros. Està previst que creï uns 200 llocs de treball i que generi el primer any 14 milions d'euros. El parc d'oci familiar dels Barrufets ocuparà 9 de les 27 hectàrees del parc de les Basses. La resta d'espai serà d'accés lliure i gratuït.

El parc dels Barrufets preveu diversos espais com ara la zona aquàtica, el poble dels Barrufets, el bosc dels Barrufets o el món del Gargamel. Està adreçat a famílies amb infants d'entre 2 i 12 anys i pretén ser un referent únic a nivell mundial. De moment, no existeix un espai com aquest enlloc.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el cap de l'oposició, Joan Ramon Zaballos, han anunciat aquest dijous l'acord assolit entre el consistori lleidatà i l'empresa International Merchandising, Promotion & Services (IMPS), que gestiona els drets dels personatges, per crear a l'antic complex de piscines municipals de Lleida un parc familiar d'esbarjo dedicat als Barrufets. 

L'Ajuntament de Lleida n'ha aconseguit els drets en el marc d'un projecte conjunt entre la Paeria i la Generalitat, i l'equip de govern municipal amb el primer partit de l'oposició. Aquest acord s'ha dut a terme mitjançant Biplano Licensing, empresa catalana que gestiona la llicència dels Barrufets a Ibèria des de fa més de 10 anys. També ha assistit a la presentació del projecte Véronique Culliford, presidenta i directora executiva d'IMPS i filla del dibuixant belga Pierre Culliford 'Peyo', creador el 1958 dels personatges dels Barrufets.

D'aquesta manera, les Basses de Lleida esdevindran el primer parc d'oci familiar d'Europa dedicat als Barrufets. L'Ajuntament de Lleida aposta per convertir aquest recinte en un espai d'esbarjo d'acord amb els interessos, necessitats i usos del segle XXI, perquè sigui un espai de trobada infantil de referència a Catalunya en clau local, estatal i internacional. El públic objectiu seran famílies amb nens d'entre 2 i 12 anys, escoles, esplais i altres organitzacions. El parc es planteja com un espai de trobada atractiu per compartir estones de lleure, de diversió i de tranquil·litat.

El nou projecte per a les Basses comprèn un espai de 9 hectàrees de les 27 hectàrees que té el parc i es podria licitar durant els primers mesos del 2015. S'estructura al voltant de diferents serveis i activitats: parc d'oci familiar, hotel familiar, zona de càmping, caravàning i bungalows, estadi d'atletisme, zona comercial i xarxa de vialitat i accessibilitat. Tot i això, el parc mantindrà el seu caràcter públic municipal i la majoria de l'espai serà d'accés lliure.

L'Ajuntament de Lleida i assessors externs treballen ara per aconseguir les inversions necessàries: 30 milions d'euros per al parc familiar i 17 milions d'euros més per al conjunt de les Basses. El parc d'oci familiar comportarà la creació d'uns 200 llocs de treball. En el primer any de funcionament, pel qual s'espera una afluència de 330.000 visitants, es preveu que pugui generar 7 milions d'euros d'ingressos directes i 7,5 milions, en ingressos induïts. 

Amb la seva posada en marxa, Lleida es posicionarà com a referència en l'àmbit de l'oci a Catalunya i contribuirà a reforçar la marca turística Lleida-Pirineus. Així mateix, la ciutat podrà aprofitar la potència de la marca 'Els Barrufets', de dimensió mundial, dins d'un projecte tangible, visible, sostenible i socialment responsable, que cobreix una necessitat real de mercat. L'Ajuntament de Lleida cedirà als inversors interessats, mitjançant els procediments legals de contractació, el dret d'ús en règim de concessió.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de