SANITAT
Societat 24/07/2013

Llum verda de la justícia a la privatització de sis hospitals de Madrid

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid no ha admès el recurs del Partit Socialista, atenent les al·legacions de la conselleria madrilenya de Sanitat

Efe
1 min
El conseller de Sanitat de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty./ EFE

MadridEl Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha aixecat la suspensió provisional del concurs d'externalització de sis hospitals públics de la Comunitat de Madrid. El Tribunal no ha admès el recurs presentat pel Partit Socialista de Madrid i el concurs, aturat provisionalment des del passat 10 de juliol, seguirà endavant com estava previst.

El TSJM havia interromput provisionalment el procés per estudiar un recurs del PSM, que va al·legar que l'import de la garantia que havien de pagar les empreses licitadores era molt inferior al que estableix la llei.

La conselleria de Sanitat va afegir el terme "anual" al 5% de l'import que les empreses concursants havien de pagar com a garantia. D'aquesta manera deixaven de pagar el 5% de l'import global del contracte, per un 5% de l'import anual. Després que el TSJM acceptés el recurs dels socialistes, la conselleria va al·legar que aquest partit no tenia legitimitat per sol·licitar la impugnació del procés perquè no era part afectada per la resolució que fixava les bases del concurs.

El Tribunal atén ara les al·legacions de la conselleria madrilenya de Sanitat i afirma, en la interlocutòria d'aquest dimecres, que "els pretesos actors (PSM) no tenen la legitimació activa" i que "és procedent la inadmissió del seu recurs contenciós administratiu".

stats