Societat 14/11/2012

Manifestacions contundents amb milers d'assistents a Tarragona, Girona i Lleida

Les xifres d'assistència ballen, però Tarragona, Lleida i Girona han acollit protestes multitudinàries

Acn
2 min
La manifestació de Tarragona al seu pas per la Rambla Nova, vista des de la plaça Imperial Tàrraco / ACN

Unes 20.000 persones s'han manifestat aquest dimecres a la tarda a Tarragona amb motiu de la vaga general. Segons els sindicats, la protesta ha estat la més multitudinària que hi ha hagut mai a la ciutat, amb la participació d'unes 30.000 persones, mentre que la Guàrdia Urbana ha rebaixat la xifra d'assistents fins als 18.000 i, els Mossos d'Esquadra, fins als 10.000. Una pancarta amb el lema 'No paguem el seu deute amb els nostres drets' ha encapçalat la marxa, que principalment ha clamat contra les retallades i la reforma laboral. La manifestació ha sortit des de la Rambla Vella i ha recorregut el centre de la ciutat fins arribar a la plaça Imperial Tàrraco, sense que s'hi hagin registrat incidents.

A Girona, més de 13.000 persones han respost a la convocatòria dels sindicats CCOO i la UGT i s'han manifestat. La manifestació ha acollit treballadors, pensionistes, aturats, polítics i col·lectius de tota mena sota un lema unitari: 'Que no ens prenguin el futur. Hi ha culpables, tenim solucions'. La marxa, farcida de crits i pancartes, ha recorregut bona part del centre i l'eixample de la ciutat durant prop de dues hores.

D'altra banda, unes 6.500 persones segons la Guàrdia Urbana, i més de 10.000 segons els sindicats, han sortit al carrer a Lleida. Aquest ha estat el colofó d'una jornada de vaga, amb un seguiment molt desigual. 'Pels drets socials i laborals. No ens deixarem robar el futur' es podia llegir a la pancarta que encapçalava la manifestació que ha sortit a dos quarts de sis de la tarda de la plaça Ricard Viñes. Com ja és habitual, la marxa ha baixat per rambla Aragó, avinguda Catalunya i ha girat per l'avinguda Francesc Macià fins a arribar a rambla Ferran. La manifestació ha transcorregut sense incidents i sota els crits de 'Mas i Rajoy, dimissió'.

stats