Publicitat
Publicitat

Més de 50 entitats s'han adherit a la manifestació de prostitutes d'aquest dijous a Barcelona

La marxa surt del carrer Sant Ramon, al Raval, per protestar contra l'enduriment de l'ordenança del civisme

Més de 50 entitats han subscrit el manifest de rebuig a l'ordenança cívica de Barcelona que prohibirà la prostitució al carrer i han donat suport a la manifestació convocada per la plataforma Prostitutes Indignades, que sortirà avui a les set de la tarda del carrer Sant Ramon, al Raval, cap a la plaça de Sant Jaume. Les prostitutes expliquen en aquest vídeo els motius de la protesta, reclamen més protecció i que no se les expulsi del carrer, tal com preveu l'enduriment aprovat de l'ordenança del civisme de la ciutat que reforça les sancions i prohibeix l'exercici de la prostitució a la via pública.

Han iniciat una campanya ciutadana per sumar adhesions "contra la prohibició dels drets de les dones que exerceixen la prostitució i contacten a la via pública". Entre la cinquantena d'entitats que han signat el manifest contra la proposta municipal i que recolzen la protesta figuren la Federació d'Associacios de Veïns de Barcelona (FAVB), Ca la Dona, CCOO, el Front d'Alliberament Gai, Genera, Tamaia, Casal dels Infants i la congregació religiosa de les Germanes Oblates, entre d'altres.

Segons dades de l'associació Genera, el nombre de dones que contacten amb els seus clients als carrers del Raval ha baixat des de l'inici de la crisi econòmica i són menys de 150. "Aquest enduriment no és una mesura efectiva, ni lluita contra l'explotació sexual, ni protegeix les dones, i aprofundeix en la desconfiança en la policia i cap als recursos públics als quals poden acudir", ha denunciat Clarisa Velocci, portaveu de l'associació Genera.

La manifestació, que s'ha convocat sota el lema '26A. Prostitutes Indignades. No prohibeixis els meus drets: Ja n'hi ha prou de multes, ja n'hi ha prou d'assetjament policial, ja n'hi ha prou de violències", s'iniciarà a les 19 hores al carrer Sant Ramon i finalitzarà a les portes de l'Ajuntament, a la plaça Sant Jaume.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT