Mor Corey Griffin, un dels impulsors de l''Ice Bucket Challenge'

Es va ofegar-se a Massachusetts mentre recaptava fons per a la campanya contra l'ELA, segons el 'Boston Globe'

Corey Griffin, un dels impulsors de l' 'Ice Bucket Challenge' –la campanya de solidaritat amb els malalts d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA)– va morir dissabte passat, 16 d'agost, ofegat a les aigües de l'illa de Nantucket, a Massachusetts, segons va informar el 'Boston Globe'.

El rotatiu nord-americà explica que Griffin, de 27 anys, es va llançar al mar des de l'edifici de la botiga Juice Guys, a la zona del port de l'illa. Segons fonts policials consultades pel 'Boston Globe', Griffin va sortir a la superfície i tot seguit es va enfonsar. Un socorrista fora de servei que es trobava per la zona va córrer a rescatar-lo, però les tècniques de reanimació que li va practicar no li van poder salvar la vida.

Griffin, impulsor del desafiament de la galleda d'aigua gelada en suport al seu amic, exjugador de beisbol i malalt d'ELA, Peter Frates, es trobava a l'illa recaptant fons per a la campanya contra l'ELA. En els últims dies hauria aconseguit uns 100.000 dòlars.

La campanya 'Ice Bucket Challenge' ha comptat amb la col·laboració de famosos i s'ha fet viral als Estats Units. Recentment també s'hi han sumat jugadors del FC Barcelona, i ahir també ho van fer les treballadores de la Fundació Miquel Valls, l'associació de referència per als malalts d'aquesta malaltia a Catalunya.

El repte consisteix a llançar-se per sobre una galleda d'aigua molt freda –una sensació equiparable a patir la malaltia– enregistrar-ho, reptar tres persones més a fer el mateix en un període de 24 hores i penjar-ho a internet. Aquesta acció va acompanyada d'una donació per ajudar a la investigació.

Més continguts de