Societat 21/12/2012

Immobilitzades prop de 40.000 joguines que no complien la normativa en botigues de Barcelona

La Guàrdia Urbana ha posat 29 denúncies en quatre dies

Acn
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana ha immobilitzat prop de 40.000 joguines que no complien la normativa, en el marc del dispositiu 'Jugar segur', que es fa per garantir que les joguines que es venen als establiments compleixin amb tots els requisits i normatives establertes.

Des d'aquest dilluns i fins al 5 de gener, la policia de Barcelona inspecciona els establiments multipreu de la ciutat. Durant els tres primers dies els agents han inspeccionat 27 botigues i, a més de les immobilitzades, n'han intervingut més de 300 i han imposat 29 denúncies per incompliments de la normativa. L'Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana fan inspeccions periòdiques als establiments de la capital catalana, que compta amb un gran nombre d'establiments multipreu, amb una extensa i variada oferta de productes.

Amb motiu de les festes de Nadal i Reis, aquests establiments augmenten l'oferta amb productes relacionats amb les festes de Nadal, i no sempre compleixen la normativa de seguretat i etiquetatge amb les joguines per a infants.

Les joguines poden estar associades a un gran nombre de lesions cada any, i són els menors de 3 anys els que presenten més risc de patir-les.

stats