Ocupen una agència de viatges de Barcelona que acusen d'organitzar vols de deportació

Unes 150 persones entren a l'establiment i asseguren que dilluns hi ha prevista una expedició d'un centenar de persones de nacionalitat guineana

Unes 150 persones han ocupat aquesta tarda una agència de viatges de Barcelona a la qual acusen d'organitzar vols per deportar immigrants indocumentats. La plataforma Tanquem els CIE (Centres d'Internament d'Estrangers) ha convocat aquest acte de protesta a la seu de l'agència B The Travel Brand, al barri de Gràcia, on han entrat els participants per llegir un manifest que criticava els vols de deportació.

Després d'accedir a la seu de l'agència, els Mossos d'Esquadra s'han personat a l'establiment malgrat que no s'ha produït cap incident. Una vegada llegit el document de protesta, els manifestants han abandonat el local. Els assistents han lamentat que l'Estat contracta agències per deportar immigrants per valor de fins a 113 milions d'euros, segons les seves dades.

També han assegurat que dilluns vinent hi ha previst un vol de deportació d'unes 100 persones de nacionalitat guineana, entre les quals n'hi ha unes 60 que la setmana passada van protagonitzar una vaga de fam al CIE de la Zona Franca, precisament en contra de ser expulsats. El cap de setmana passat hi va haver una altra polèmica relacionada amb aquest tipus de vols perquè 11 passatgers van acabar retinguts a l'aeroport del Prat per haver aturat un avió per evitar la deportació d'un senegalès.