Societat 11/07/2017

Els interns del CIE en vaga de fam diuen que no desistiran fins que no estiguin fora

Són una seixantena de guineans, entre els quals hi podria haver menors, segons el col·lectiu Tanquem els CIE

Acn
1 min
Foto d'arxiu del centre d'internament de immigrants (CIE) de la Zona Franca de Barcelona

BarcelonaEls interns del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca en vaga de fam des d'aquest dilluns al vespre han dit que no desistiran de la protesta fins que no estiguin fora del recinte. Així ho ha assegurat l'advocat Andrés García Berrio, de la plataforma Tanquem els CIE, que ha visitat els integrants de la protesta avui a la tarda. Segons García, es tracta d'una seixantena de persones provinents de Guinea, entre les quals hi podria haver menors d'edat. El grup va arribar a les costes de Motril fa 40 dies i reivindiquen "ser posats en llibertat".

L'advocat de Tanquem els CIE ha fet públic que la plataforma sospita que el govern espanyol pot estar preparant un vol col·lectiu per retornar aquestes persones al seu país d'origen. García ha subratllat que aquest tipus de vols "vulneren els drets individuals". Des de la plataforma també s'ha volgut alertar que des que va canviar la direcció del CIE de la Zona Franca s'estan fent "passes enrere" en les condicions dels interns.

Per exemple, ha denunciat deficiències en l'atenció sanitària o el fet que a dins hi hagi una "presència sistemàtica" d'agents de la policia antiavalots. García ha desitjat que la denúncia dels interns en vaga de fam serveixi per "tornar a mirar" cap al CIE, ja que després de les expectatives que havia generat l'anunci de l'Ajuntament de Barcelona de la voluntat de tancar-lo, ara no suscita la mateixa atenció, a parer del col·lectiu.

stats