Missa multitudinària a Madrid

El Papa vol que les famílies siguin "santuaris de fidelitat"

Benet XVI s'ha dirigit des del Vaticà als milers de catòlics que s'han concentrat a la madrilenya Plaça de Colón, en la quarta edició d'aquesta missa de principis d'any

El Papa Benet XVI ha instat avui a les famílies a ser "autèntics santuaris de fidelitat, respecte i comprensió" i les ha encoratjat a viure amb renovat entusiasme la vocació cristiana en el si de la llar, "com genuïns servidors de l'amor que acull, acompanya i defensa la vida ", ha dit.

Benet XVI s'ha dirigit a les milers de persones que han assistit a la Plaça de Colón de Madrid a la missa de la Sagrada Família sota el lema "La família cristiana. Esperança per a Europa".

En connexió amb el Vaticà i a l'hora de l'Àngelus, el Papa ha enviat una salutació afectuosa a les nombroses persones reunides a Madrid per a, tal com ha recordat, celebrar "amb goig el valor del matrimoni i la família".

Ha convidat els congregats a "ser forts en l'amor i contemplar amb humilitat el misteri del Nadal, que continua parlant al cor i es converteix en escola de vida familiar i fraterna".

Segons ha ressaltat el Papa en el seu discurs, "la mirada maternal de la Verge, l'amorosa protecció de Sant Josep i la dolça presència del Nen Jesús són una imatge nítida del que ha de ser cada una de les famílies cristianes, autèntics santuaris de fidelitat, respecte i comprensió, en els quals també es transmet la fe, s'enforteix l'esperança i es enardeix la caritat ".

Ha demanat a les famílies que facin de casa "un veritable planter de virtuts i un espai serè i lluminós de confiança" on es pugui discernir la crida del Senyor.

"Que Déu us beneeixi sempre", ha conclòs el Papa en la seva locució en espanyol, seguida pels nombrosos fidels que han acudit a la missa, una iniciativa del cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, que ha presidit l'Eucaristia, concelebrada per més de 50 prelats.

Més continguts de