El PP i Cs prometen als Mossos i a les policies locals la jubilació als 59 anys

Fa dotze anys el Sindicat de Policies de Catalunya ja havia dut aquesta reclamació al Congrés

El govern espanyol aprovarà la jubilació anticipada a partir dels 59 anys per als Mossos d'Esquadra a través d'un reial decret, segons el compromís que ha traslladat avui al Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) el grup popular al Congrés. Ciutadans també dona suport a la mesura.

Tant el secretari general de l'SPC, David José, com el diputat del PP i portaveu del seu grup a la comissió d'Interior, José Alberto Martín-Toledano, han confirmat a Efe el compromís. A més, també s'ha aprovat una esmena per incorporar als pressupostos estatals una disposició addicional per avançar als 59 anys la jubilació anticipada dels policies locals.

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals eren els únics cossos policials estatals que no es podien jubilar als 59 anys. Fa més de dotze anys que l'SPC, el sindicat policial basc Erne i el Sindicat de Policia Foral ja havien dut aquesta reclamació a les Corts, i van arribar a comparèixer al Congrés. Però l'SPC recorda que, quan ja s'havia arribat a un acord per aconseguir la jubilació anticipada, el SAP-UGT, que llavors era majoritari, s'hi va oposar.