Publicitat
Publicitat

El PP demana que la celebració dels 300 anys dels fets de 1714 no es converteixi en un "aquelarre nacionalista"

Alberto Fernández Díaz demana que la festa no tingui "una descarada visió sobiranista"

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha criticat la manera com CiU vol commemorar els 300 anys dels fets de 1714. Ha demanat al govern que no converteixi la festa en un "aquelarre nacionalista". Fernández Díaz ha fet aquestes valoracions després que el tinent d'alcalde de l'àrea de Cultura, Jaume Ciurana, presentés al plenari els preparatius d'aquesta commemoració.

El líder del PP a Barcelona ha demanat que la celebració dels 300 anys sigui "oberta i plural, de llibertat, deixant de banda una visió únicament monocolor i excloent". Ha instat l'equip de govern a encarar aquests actes "sense donar-los una descarada visió sobiranista", perquè "Barcelona se sent tant catalana com espanyola".

El portaveu del grup socialista, Jordi Martí, també ha alertat del "perill d'un excés de càrrega ideològica" en aquesta commemoració, mentre que la representant d'ICV-EUiA, Isabel Ribas, ha recordat que els fets de 1714 van suposar la pèrdua de l'autogovern de Catalunya. El regidor d'Unitat per Barcelona , Joan Laporta, ha expressat el seu "total suport" a la commemoració dels 300 anys de 1714.

D'altra banda, el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, s'ha compromès a incloure una pregunta sobre l'opinió dels barcelonins respecte a la independència de Catalunya al baròmetre municipal si així ho acorden tots els grups municipals. Forn ha respost d'aquesta forma a la petició que ha formulat el grup d'Unitat per Barcelona perquè s'inclogui la pregunta "Si demà es fes un referèndum sobre la independència de Catalunya, vostè què votaria?", en l'enquesta periòdica municipal.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de