Societat 21/01/2012

Poc hivern

Cap de setmana esplèndid, amb molt més sol que no pas núvols i fred només a primera hora

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que avui les glaçades tornen a ser febles i restringides a les fondalades de la Catalunya central i en alguns sectors del pla de Lleida, en conjunt el dissabte l'hem encetat amb una mica més de fred que ahir. En tot cas, la jaqueta només serà imprescindible fins a mig matí i avui moltes màximes es tornaran a moure entre uns agradables 13 i 18 graus. De fet, els migdies suaus ens acompanyaran almenys fins a mitjans de la setmana vinent i el descens tèrmic que s'intueix de cara al proper divendres tampoc seria res excepcional per l'època.

Aquesta bonança vindrà acompanyada de cel bàsicament serè. Avui els bancs de boira són poc extensos i seran poc persistents i els intervals de núvols prims -que encara ara mig enteranyinen el cel en algunes comarques- aniran a menys a mesura que avanci el matí. De fet, aquest dissabte només al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà variable.

I per últim destacar el vent, que aquesta matinada ja ha deixat ratxes de més de 60 km/h a les terres de l'Ebre i al nord del cap de Creus i que continuarà fent la guitza als dos extems del país durant tot el cap de setmana. De fet, la tramuntana i el mestral no desapareixeran definitivament fins dimecres i això no permetrà que la boira s'instal.li al pla de Lleida abans de mitjans de la setmana vinent.

Per tant, el cel clar i els migdies quasi primaverals no seran una exclusiva de les comarques costaneres i almenys fins d'aquí quatre o cinc dies l'hivern també es trobarà a faltar a l'interior del país.

Podeu compartir el temps que fa allà on sou a la Méteo Social. I a www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats