Publicitat
Publicitat

Presenten 160 al·legacions al concurs públic de gestió de tres llars d'infants de Barcelona

La plataforma Plataforma03BCN critica que l'Ajuntament ha pres la decisió d'externalitzar la gestió "s'ha pres sense consens ni diàleg i suposa un greuge pel que fa a l'atenció educativa i a les necessitats dels nens"

Diverses entitats pertanyents a la Plataforma03BCN han presentat més de 160 al·legacions al concurs públic d'adjudicació de la gestió de tres llars d'infants municipals de Barcelona per al pròxim curs 2012-2013. La plataforma, que aglutina educadors, associacions de pares, grups polítics i sindicats, ha reclamat, en un comunicat, retirar el procediment administratiu per a la gestió privada d'aquests tres centres: Jaén, Caspolino i Patufets de Navas.

L'equip de govern de l'Ajuntament va fer públic el passat 4 d'abril el procés de licitació dels tres centres, una decisió que "s'ha pres sense consens ni diàleg i suposa un greuge pel que fa a l'atenció educativa i a les necessitats dels nens", considera la Plataforma. Els nens podrien arribar a passar fins a onze hores en aquests nous centres, "una organització que no es pot considerar curosa, social i responsable amb la conciliació laboral i familiar", afegeix el comunicat.

L'administració traspassarà a les guarderies de gestió privada totes les prerrogatives en matèria laboral, fiscal, de prevenció de riscos i de Seguretat Social, cosa que també suposarà un greuge en els drets laborals entre el personal de  de gestió directa i indirecta, s'assegura.

La Plataforma03BCN reitera que l'Ajuntament barceloní no ha presentat cap argument administratiu ni pedagògic que justifiqui aquest canvi de model ni tampoc no s'han presentat dades econòmiques d'estalvi públic, encara que "sí que han anunciat el 10% de marge de beneficis que obtindran les empreses que gestionin aquests nous centres"

Més continguts de