Publicitat
Publicitat

Ensenyament

Rigau implanta el model dual alemany d'FP a Catalunya

Una primera onada de 9 centres arrencaran el curs vinent el nou model en conveni amb 29 empreses

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui la primera fase d'implantació del model dual de Formació Professional (FP) a Catalunya, a imitació del d'Alemanya, segons ha explicat avui la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

El proper curs 2012-2013, una "primera onada" de 9 centres d'FP catalans posaran en marxa aquest programa en conveni amb 29 empreses, entre les que es compten, per exemple, Seat, Bayer, Renault o Volvo.

Uns 300 alumnes participaran el proper curs en aquest programa, que es preveu que es vagi ampliant progressivament tot i que la consellera va admetre que no assolirà el 100% d'alumnat, com "no passa tampoc a cap altre país" on està implantat, com Alemanya, Suïssa o Dinamarca.

El model dual implica directament les empreses en l'ensenyament de l'FP, de forma que aquestes podran intervenir en les modificacions de currículum de les titulacions i també impartir formació teòrica en les seves instalacions.

En el model impulsat per Ensenyament, els alumnes d'FP faran una formació inicial sobre riscos laborals i un primer curs de pràctiques no remunerades a una empresa, mentre que a partir del segon curs se'ls oferirà una feina amb contracte laboral o amb pla de pràctiques remunerades amb una beca salari.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de