SOCIETAT
Societat 03/10/2011

L'ICS proposa ara 1.500 acomiadaments o reduir la jornada laboral de 6.000 interins

Uns 300 metges i infermeres tornen a tallar la Gran Via de Barcelona i s'han viscut moments de tensió amb els Mossos

Maria Ortega
1 min
Els metges que han protestat aquest dilluns / MARIA ORTEGA

BarcelonaLes negociacions entre l'Institut Català de la Salut (ICS) i els sindicats segueixen encallades. Salut ha plantejat avui, com a alternativa a la rebaixa de la paga de Nadal, l'acomiadament de 1.500 interins o la reducció d'un 25% de la jornada laboral a 6.000 interins. Amb aquestes propostes, l'ICS posa damunt la taula opcions alternatives a la reduccio de la paga de Nadal que plantejava per a tot el personal. Segons les primeres informacions, els sindicats haurien rebutjat les alternatives, mentre segueixen reunits a la seu de l'ICS.

Precisament, l'inici de la reunió ha tornat a ser escenari de tensió a l'exterior entre personal sanitari que protestava per les retallades en el sector i els cossos de seguretat. Els manifestants han insistit en entrar a l'edifici cridant "això és públic, volem entrar" i cridaven als Mossos que s'uneixin a la protesta: "Avui la sanitat, demà la policia", han dit. Uns 300 metges i infermeres han tornat a tallar la Gran Via de Barcelona, a l'alçada de Balmes. S'han viscut moments de tensió entre metges i mossos, amb escridassades i algunes empentes.

Minuts abans, els dirigents sindicals havien entrat a l'edifici per una porta lateral, on s'han hagut d'idenficar un per un, una mesura que s'ha pres després que dijous passat els manifestants entressin a l'edifici de l'ICS o obliguessin a suspendre la reunió.

stats