El Síndic indaga per què no s’escolaritzen els fills dels okupes

Rafael Ribó ha obert una investigació d’ofici per saber per què encara no s’han escolaritzat els fills de les famílies que han fugit de la Mina que són a Alella

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha obert una investigació d’ofici per saber per què encara no s’han escolaritzat els fills de les famílies que han fugit de la Mina que són a Alella, segons ha pogut saber aquest diari. La conselleria d’Ensenyament ha confirmat a l’ARA que divendres no els constava que s’hagués escolaritzat cap dels menors d’edat que hi ha entre les famílies que s’han instal·lat al poble.

Segons un comunicat de l’Ajuntament d’Alella amb data de l’11 de març, el 24 de febrer s’havien instal·lat al poble 32 persones de diferents famílies de gitanos que fugien dels barris de la Mina, de Sant Adrià de Besòs, i de Sant Roc, de Badalona. Entre aquest grup hi havia 17 menors d’edat. Al mateix comunicat s’hi deia: “Volem puntualitzar que des de l’Ajuntament no s’ha fet cap pas per a l’empadronament d’aquestes famílies ni l’escolarització dels menors”. El govern municipal ho argumentava dient que “aquesta situació és provisional” perquè els okupes marxarien tan bon punt hi hagués condicions “per al retorn segur d’aquestes persones als seus domicilis”.

Fonts del consistori han comunicat que és Ensenyament qui s’ha d’encarregar d’escolaritzar els nens i que s’estan fent els tràmits perquè sigui així. Però perquè la conselleria d’Ensenyament els pugui assignar escola necessita les dades dels nens i les ha de facilitar l’Ajuntament d’Alella, cosa que encara no ha fet. En altres pobles del Maresme on també hi ha fugitius de la Mina i de Sant Roc ja s’han començat a adjudicar escoles als nens.

Una veïna d’Alella confirma que al poble hi ha gent que no vol els fills dels gitanos a les seves escoles. “Estan enfadats i n’hi ha que no en volen ni sentir a parlar”, admet.

Més continguts de