Publicitat
Publicitat

Societat

Sis detinguts arran d'una altra baralla entre bandes juvenils a Cornellà

L'incident s'ha produït després de l'assassinat a l'Hospitalet d'un noi de 16 anys d'origen bolivià. Els Mossos no descarten la vinculació de la baralla amb el crim de divendres

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis joves, alguns d'ells menors d'edat, després d'una baralla ocorreguda aquesta matinada a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), en un moment de tensió entre bandes juvenils després de la mort d'un noi de 16 anys de nacionalitat boliviana divendres passat a l'Hospitalet de Llobregat. La baralla, que s'ha produït al local Capitolio, ha comportat una actuació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cornellà. Arran del crim del menor d'origen bolivià, els Mossos d'Esquadra ja han detingut aquesta matinada un altre menor d'edat, de nacionalitat equatoriana i veí de l'Hospitalet de Llobregat, com a suposat autor de l'homicidi.

Els Mossos d'Esquadra no han descartat que hi hagi alguna vinculació entre el crim de l'Hospitalet i la baralla d'aquesta matinada a Cornellà. La setmana passada, concretament el dimecres 28 de març, també hi va haver una baralla suposadament entre bandes juvenils a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), en la qual un jove va quedar ferit greu. Després d'aquesta baralla, que també s'investiga si té alguna relació amb el crim de l'Hospitalet i amb la baralla d'aquesta matinada a Cornellà de Llobregat, els Mossos van detenir a cinc joves, entre els quals alguns menors.

La presència d'aquestes bandes juvenils es concentra a la corona metropolitana de Barcelona i a la pròpia capital catalana, on el 2 de febrer passat es va registrar una violenta baralla entre dos grups rivals, que es va saldar també amb sis detinguts i un ferit greu. Els Mossos d'Esquadra van crear al juliol de l'any passat una unitat de prevenció i control de les noves bandes juvenils violentes, que a Catalunya compten, segons l'últim balanç, amb uns 3.000 integrants organitzats en una quinzena de grups d'origen llatinoamericà.

Aquests grups, que tenen una estructura piramidal i que en ocasions obliguen a superar una prova de valor per demostrar la fidelitat a la colla, utilitzen la violència sobretot en disputes entre ells per protegir el seu territori contra bandes rivals. Al llarg dels últims anys s'ha tingut constància de la presència a Catalunya d'una quinzena de bandes d'origen llatí, entre elles els Latin Kings, els Ñetas, els Trinitarios, els Mara Salvatrucha o els Mara 18, que sumen uns 3.500 membres, la majoria d'entre 12 i 25 anys, i amb una composició heterogènia, perquè malgrat que els llatinoamericans són majoria, cada vegada hi ha més espanyols i membres de fins a 40 nacionalitats.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de