Societat 08/02/2013

Els bitllets en classe turista de l'alta velocitat, un 11% més barats

Entren en vigor les noves tarifes del TGV amb descomptes de fins al 70%. El trajecte Barcelona-Madrid es podrà fer a partir de 32 euros

Acn
2 min
Un dels trens TGV estacionat a Figueres-Vilafant / ACN - Tania Tapia

BarcelonaEls preus del tren d'alta velocitat seran més econòmics a partir d'aquest divendres, després de l'entrada en vigor del nou sistema de preus que Renfe ha llançat amb l'objectiu de potenciar l'ús d'aquest tipus de tren.

Pel que fa als bitllets del TGV, Renfe rebaixa la tarifa general un 11% a la classe turista i turista plus. A més, la companyia ferroviària posa a disposició dels clients bitllets amb descomptes d'entre un 30 i un 70% que permetran viatjar en qualsevol data i horari, però subjectes a limitacions de canvis, anul·lacions i reserves de plaça.

Així, es podrà viatjar amb TGV des de Madrid a Barcelona des de 32 euros, de Sevilla a València per menys de 28 i de València a Madrid des de 21,7 euros.

Els passatgers que optin per bitllets més barats i subjectes a limitacions de canvis, anul·lacions i reserves de plaça, els anomenats preus Promo, podran flexibilitzar les condicions i triar seient, abonant un petit extra en un nou sistema que es denomina Promo Plus.

A més, Renfe també posa en marxa el Bono AVE, un abonament per a viatgers de l'alta velocitat amb caràcter nominatiu i vàlid per quatre mesos, que permetrà fer 10 viatges a una ruta i classe seleccionada pel client, i amb un descompte del 35% per trajecte.

L'1 de juny s'iniciarà la tarifa Viatge Múltiple: un descompte del 20% en trajectes d'anada i tornada destinada a professionals que es desplacin entre dues ciutats.

Els descomptes de la Targeta Daurada i per als nens menors de 13 anys es mantenen.

Més descomptes per a joves

Renfe vol augmentar l'ús del TGV entre els joves, i per això ha creat una targeta ''virtual'' per a menors de 26 anys que els permetrà viatjar amb un descompte del 30% en tots els bitllets, després de pagar una quota anual de 20 euros.

La quota és inferior a la que existeix en altres països europeus i s'amortitza amb només un viatge. La targeta es podrà obtenir a partir l'1 de març.

stats