Publicitat
Publicitat

Terrassa desestima les al·legacions de l'empresa subministradora d'aigua i avança cap a la municipalització del servei

L'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, avisa que ara "la batalla serà als tribunals"

El ple de Terrassa ha desestimat les  al·legacions de Mina Aigües de Terrassa i l'Ajuntament avança cap a la gestió directa del servei d'aigua. Amb les úniques abstencions de C’s i PP, el ple ha rebutjat el recurs interposat per la companyia contra la liquidació de la concessió i contra la pròrroga forçosa de sis mesos. La resta de grups (PSC, CiU, Terrassa En Comú, ERC i CUP) hi han votat a favor.

El primer punt de l'ordre del dia desestimava el recurs presentat per Mina contra la reversió dels béns i contra la liquidació de la concessió. També desestimava el recurs contra la pròrroga forçosa aprovada al setembre a partir de la qual la companyia havia de seguir prestant servei fins al mes de juny.

El segon punt era relatiu "als béns que han de revertir a la finalització del contracte de concessió". L'Ajuntament considera que els béns de Mina tenen un valor de poc més d'un milió d'euros. Mina, en canvi, xifra la quantitat en uns 60 milions d'euros.

L'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, ha admès que ara "la batalla serà als tribunals" i ha avisat que "l'Ajuntament es prepararà bé jurídicament" per fer front al més que probable contenciós administratiu que presentarà Mina.

Ballart considera que el ple d'aquest dijous és "un punt d'inflexió" per continuar el procés de municipalització de l'aigua i poder-lo aprovar entre el març i l'abril del 2017. L'alcalde ha recordat que la proposta de Mina de fer un model mixt publicoprivat és "inviable" i "il·legal". Per fer el que proposa l'empresa subministradora s'hauria de fer un concurs, i "les empreses que ho volguessin s'hi haurien de presentar", ha detallat.

"Volem rescatar l'aigua i posar-la en mans dels ciutadans", ha assegurat. La concessió de Mina acaba el 9 de desembre, però la pròrroga forçosa és fins al 9 de juny. Durant aquests sis mesos, l'Ajuntament haurà de definir i treballar la futura gestió de l'aigua.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de