TRÀNSIT

Trànsit accepta la mesura de reduir a 110 km/h la velocitat màxima

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, assegura que el Govern es farà càrrec del canvi de la senyalització provisional

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha assegurat que Trànsit accepta i veu de bon ull la decisió de l'Estat de reduir a 110 km/h la velocitat màxima a autopistes i autovies a partir del 7 de març. Aregio assegura que el Govern es farà càrrec del canvi de la senyalització provisional, tot i que no ha especificat quin serà el seu cost. El director de l'SCT ha assenyalat que el govern espanyol els va informar dijous que es prendrien aquestes mesures en el Consell de Ministres per contrarestar la crisi petrolera derivada dels conflictes als països del Pròxim Orient. "Aquesta serà només una de les moltes mesures que es prenguin per reduir el consum de carburant", ha puntualitzat.

Aregio ha deixat clar que la decisió l'ha pres el govern espanyol i que la Generalitat "s'hi sumarà" i la farà complir. "És una mesura que s'ha de sumar a d'altres i que com a mesura transitòria que és hem d'esperar que passi el més aviat possible i poguéssim tornar a les velocitats que tenim establertes", ha declarat. El director del SCT ha explicat que amb l'increment del preu del carburant s'han de buscar mesures perquè la despesa sigui menor, i ha assegurat que cada Administració haurà d'assumir el cost que suposa el canvi de rètols i cartells de velocitats establertes. "Cada gestor de la via haurà d'assumir el cost d'aquestes modificacions transitòries", ha concretat Aregio.

Més continguts de