Publicitat
Publicitat

Tres mesures per combatre el mosquit tigre

Un estudi de la UAB recomana evitar estancament d'aigua, utilitzar insecticida i netejar els residus

Evitar l'aigua estancada als jardins i terrasses, utilitzar insecticides per eliminar larves i adults i netejar les zones de residus i escombraries ha demostrat que són una combinació eficaç per poder disminuir a la meitat la presència del mosquit tigre. Així ho demostra un estudi coordinat des de la UAB que s'ha fet a Sant Cugat del Vallès i Rubí.

L'estudi ha servit per avaluar l'eficiència d'unes estratègies posades en marxa el febrer de 2008 per reduir la presència d'aquest insecte invasor (Aedes albopictus), que fa una picada molt dolorosa i que pot transmetre diverses malalties tropicals com la febre groga. El nombre d'ous comptabilitzats en les petites trampes de fusta experimentals  han disminuït després de l'aplicació d'aquestes mesures, que es van informar als veïns de les àrees afectades.

En concret, se'ls va demanar que no acumulessin aigua estancada en recipients domèstics dels seus jardins i patis, que tractessin amb insecticides els desaigües, dipòsits d'aigua i clavegueres per eliminar les larves i que tractessin la vegetació, per eliminar els insectes adults. A més els van aconsellar que netegessin les escombraries per impedir la proliferació dels mosquits. En aquest procés, els investigadors van inspeccionar més de 3.000 cases i es van entrevistar amb prop de 700 persones.

Els resultats de l'estudi -que demostra que el nombre d'ous disminueix en les àrees on s'apliquen aquestes mesures, en comparació amb on no s'intervé- s'han publicat a la revista Transactions of the Royal Society of Tropical Medicine and Hygiene. La investigació ofereix així un model d'intervenció per al control de l'insecte a l'àrea mediterrània i reduir l'amenaça que suposa per a la salut pública.

Ens han dit adeu

Més continguts de