Trias, sobre els okupes del Banc Expropiat: "Fan tasques humanitàries i socials"

L'exalcalde defensa de la seva decisió de pagar el lloguer de l'espai durant un any amb diners municipals

L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha criticar aquest dimarts en una entrevista a 'Els matins' de TV3, la gestió que ha fet el govern d'Ada Colau del d esallotjament de l'espai conegut com a Banc Expropiat, al barri de Gràcia, que va comportar greus aldarulls ahir a la nit. Segons Trias, l'equip de Barcelona en Comú durant un any "no ha fet absolutament res" per buscar solucions per a aquest local.

El cap de files de CiU ha defensat, en canvi, la solució adoptada pel seu govern que va decidir pagar durant un any el lloguer d'aquest espai -de fins a 5.500 euros al mes- per evitar un desallotjament que s'hagués produït mesos després de la polèmica de Can Vies. La gestió d'aquesta crisi va ser, de fet, una de les patates calentes del tram final del seu mandat i el govern de CiU va optar, després dels aldarulls, per frenar la demolició de l'espai de Sants.

"Nosaltres vam negociar per trobar solució a curt termini i tenir marge de temps per buscar una solució a llarg termini", ha defensat Trias en la sèrie de tuits amb què ha resumit l'entrevista. L'exalcalde  ha posat en valor, també, el treball social que fan els okupes del Banc Expropiat. En un tuit que ha generat polèmica,Trias ha resumit que els okupes "són estimats per la gent del barri perquè realitzen tasques humanitàries i socials".

Minuts després, Trias ha esborrat el tuit on defensava la tasca dels okupes i ha aclarit les seves paraules. El cap de files de CiU ha precisat, en un segon missatge, que "sempre" han condemnat "la violència que generen els grups antisistema i okupes". En les seves paraules literals a TV3, havia defensat que es tracta de "persones estimades per la majoria del veïnatge" i havia destacat la feina "cultural i del tipus humanitari" que fan.

El tuit de Trias defensant els okupes havia generat tota mena de crítiques i mofes a través de les xarxes socials.

Les paraules del líder de CiU al consistori arriben després que l'alcaldessa, Ada Colau, en una entrevista a RAC 1 hagi concretat que van oferir als okupes del banc de Gràcia buscar un espai alternatiu per mantenir la seva activitat. Colau també ha rebutjat els aldarulls de la nit, que s'han saldat amb 15 ferits i un detingut. El consistori, d'altra banda, ha xifrat el cost dels desperfectes en mobiliari públic en uns 60.000 euros.