SOCIETAT
Societat 19/08/2012

Víctor Valdés, imputat per frau per obtenir el títol de patró de iot

Segons ha informat l'agència Efe, el porter del Barça, Fran Vázquez i Asier del Horno estan imputats per suposada falsificació i estafa en l'obtenció del títol

Efe
1 min
Víctor Valdés, durant un entrenament / ANDREU DALMAU / EFE

ValènciaEl porter del FC Barcelona Víctor Valdés, l'exjugador del Llevant Asier del Horno i el pivot de l'Unicaja Fran Vázquez es troben imputats per suposada falsificació i estafa en l'obtenció del títol oficial de patró de iot, segons han informat fonts de la investigació.

Tots tres, juntament amb l'actor Óscar Jaenada, formen part d'una operació portada a terme per la Guàrdia Civil de València que implica un centenar de persones i que va començar el passat mes de març arran d'una altra actuació similar en què es va imputar el pilot de motociclisme Dani Pedrosa, que va admetre la seva participació.

Segons les citades fonts, Jaenada i Del Horno, exjugador de l'Athletic de Bilbao, el València i el Llevant, entre d'altres, van quedar imputats al mes de juny, mentre que Valdés i Vázquez van quedar sota aquesta mateixa condició al juliol.

Suposadament, tots ells van obtenir el títol de patró de iot sense haver-se presentat a l'examen, prova en la qual haurien sigut suplantats per altres persones utilitzant documents d'identitat falsificats.

La trama que presumptament va organitzar el frau possibilitava dos mitjans per obtenir el títol: la suplantació d'identitat o la realització de l'examen amb un auricular pel qual transmetien les respostes.

La investigació d'aquesta xarxa, que està sent instruïda per un jutjat de València, afecta prop d'un centenar de persones de diferents províncies que també es troben imputades.

stats