Societat 08/09/2013

Un jutjat de València anul·la una multa del 'No vull pagar' i obliga la DGT a pagar les costes

La jutge accepta íntegrament el recurs contenciós administratiu presentat pel conductor afectat

Ara
1 min
Cues al peatge de Martorell en la protesta #novullpagar/MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl jutjat contenciós administratiu número 9 de València ha anul·lat una multa de 100 euros imposada a un conductor que va participar en la campanya 'No vull pagar' al maig de l'any passat.

La sentència –difosa aquest diumenge per Solidaritat Catalana per la Independència, tot i que porta la data del 31 de juliol– estima íntegrament el recurs presentat pel conductor afectat, que va al·legar que no s'havia saltat cap senyal de trànsit, ja que l'únic que demana el senyal és que els vehicles s'aturin en els peatges, no que el paguin.

El recurs també indicava que en cap moment havia pogut identificar l'agent de l'autoritat que el va denunciar, que va ser el treballador de la concessionària de l'AP-7 al tram de València, mai identificat per l'empresa, ni tan sols quan ho va demanar en les al·legacions. La jutge entén que la denúncia no es va ratificar i que per tant es va vulnerar el procediment.

Per aquests motius, la sanció queda anul·lada –l'afectat pot reclamar que li tornin els diners– i la direcció general de Trànsit –del ministeri espanyol de l'Interior– ha de pagar les costes judicials ocasionades pel recurs que ha guanyat el conductor multat.

stats