Societat 05/07/2013

Trias: "Poder anar amb bicicleta pel carrer Balmes és una obsessió meva"

L'Ajuntament de Barcelona destinarà un milió i mig d'euros per adaptar la ciutat a la "cultura de la bicicleta"

Clàudia Dinarès
1 min
Una de les estacions del Bicing a Barcelona / ACN

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha parlat aquest divendres en una entrevista a 'El món a RAC1' sobre la polèmica de les inversions en infraestructures per a bicis que es faran aquest any a la ciutat de Barcelona. L'alcalde ha admès que "Barcelona no està acostumada a les bicicletes" i ha afegit que "cal ordenar el sistema viari i fer possible la convivència entre cotxes i bicicletes pels carrers de la ciutat". A més, ha assegurat que "l'Ajuntament de Barcelona és sensible amb els ciclistes" i aposta perquè la bicicleta disposi de les facilitats que tenen la resta de mitjans de transport.

Una de les propostes de Trias consisteix a habilitar carrers d'alt trànsit com ara el carrer Balmes. "Una persona que va amb bicicleta ha de tenir dret a poder circular per carrers importants de Barcelona", ha afirmat l'alcalde. Per fer-ho, Trias ha defensat la iniciativa d'establir carrils on es pugui circular a una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora en carrers com aquest, i ha assegurat que d'aquesta manera "es reduiria el perill per als ciclistes a l'hora de circular". Tot i així, ha dit que aquesta proposta encara no ha estat plantejada i que és una "obsessió" seva.

L'Ajuntament de Barcelona invertirà un milió i mig d'euros a la creació de nous carrils bici a la ciutat de Barcelona i a la senyalització de zones perilloses que requereixen "mesures dràstiques", tal com s'ha fet recentment a la plaça de Tetuan de Barcelona, una mesura que l'alcalde ha defensat assegurant que "la bicicleta és un atractiu turístic importantíssim per al turisme de la ciutat".

P { margin-bottom: 0.21cm; }

stats