Societat 06/07/2015

Absolen els dos estudiants acusats dels aldarulls de la vaga general del 29-M

La jutge considera no provades les acusacions de desordre públic, desobediència i atemptat a l'autoritat contra Daniel Ayash i Ismael Benito. Ada Colau va retirar la denúncia de l'ajuntament contra seu

Ara
1 min
Ismael Benito a la plaça Àngel Pestanya de Nou Barris, on ahir l’Associació de Veïns de la Prosperitat va celebrar un acte per acostar a tothom el cas del 29-M.

BarcelonaLa jutge ha absolt els dos estudiants universitaris acusats de desordre públic, desobediència i atemptat a l'autoritat el dia de a vaga general del 29 de març de 2012.

Ismael Benito i Daniel Ayyash van ser detinguts aquell dia per la Guàrdia Urbana, i van passar 35 dies en presó preventiva.

El judici es va celebrar el passat 30 de juny, i la jutge ha constata que tota la prova de culpa requeia en la declaració d'un únic agent, i en l'atestat, que no va signar aquest agent.

Les costes del judici no les haurà de pagar l'acusació, sinó que es pagaran d'ofici.

Els dos estudiants han defensat la seva innocència des del primer dia. I Ada Colau, una de les primeres mesures que va prendre com a alcaldessa va ser retirar la denúncia de l'ajuntament contra Benito i Ayyash.

stats