Tribunals
Societat 22/11/2021

Absolt el sensellar acusat d'aldarulls durant les protestes postsentència del Procés

La Fiscalia demanava sis anys de presó per a l'home, que va arribar a estar cinc mesos entre reixes després de ser detingut

1 min

BarcelonaAl Charles el van detenir mentre rebuscava entre la brossa d'un contenidor a prop de la plaça Universitat de Barcelona durant la vaga general convocada per protestar contra la sentència del Procés. La Guàrdia Urbana el responsabilitzava d'intentar cremar el contenidor, que no va quedar malmès. Després de ser arrestat, va estar cinc mesos a la presó preventivament i ara la Fiscalia li demanava una condemna de sis anys entre reixes. Però la jutge n'ha decretat l'absolució. Diu que no hi ha prou proves que l'home, d'origen americà, volgués cremar el contenidor, ni que li produís cap dany.

La jutge descarta que es pugui condemnar l'home per un delicte de desordres públics, tal com està redactat al Codi Penal. "No existeix cap actuació grupal, voluntària i acordada de l'acusat que contribuís a alterar la pau pública", assegura en la sentència, que també rebutja que a l'acusat el puguin condemnar pels danys al contenidor, perquè no hi ha prou proves que ell intentés cremar-lo.

Durant el judici, el Charles va negar haver intentat cremar el contenidor. Va explicar que sempre rebusca entre la brossa i es posa a les butxaques tot el que hi troba per reciclar-ho. L'atestat policial deixava constància que aquell dia li van trobar dos encenedors i un pot de líquid inflamable que, segons el seu advocat, David Aranda –del col·lectiu Alerta Solidària–, va resultar ser "blanquejador dental".

Des d'Alerta Solidària consideren que l'absolució "destapa un nou escàndol", perquè la versió dels agents de la Guàrdia Urbana que el van detenir i que van redactar l'atestat policial "va ser suficient per detenir-lo i empresonar-lo", mentre que ara la jutge l'ha considerada del tot insuficient per condemnar-lo.

stats