Violència contra les dones

Dos policies d'Estepona que van violar una noia eviten la presó a canvi d'un curs d'educació sexual

Els homes han acordat amb la Fiscalia i l'acusació aquesta mesura i una indemnització a la víctima

ARA
2 min
Una imatge d'arxiu d'Estepona, on van tenir llocs els fets denunciats.

BarcelonaLa justícia ha condemnat els dos policies locals d'Estepona (Màlaga) que van abusar d'una noia de 18 anys el 2018, però no aniran a la presó perquè han arribat a un acord amb la Fiscalia i l'acusació particular: se sotmetran a un programa d'educació sexual i indemnitzaran amb 80.000 euros la noia.

El 22 d'abril passat va tenir lloc la vista en què la Fiscalia, l'acusació particular i les defenses dels dos acusats van presentar un escrit conjunt en què també s'acordava la inhabilitació per a feina o càrrec públic als dos policies i la prohibició de comunicar-se amb la noia durant 10 anys. La Fiscalia va demanar primer 30 anys de presó per als dos homes, a qui acusava d'"agressió sexual", però finalment es va sumar a l'acord de conformitat amb la resta de les parts implicades i per això no es va celebrar el judici.

Els magistrats fonamenten l'acord en el fet que cap de les parts s'oposa a la suspensió, que els abusadors ja han indemnitzat la víctima i per "l'escassa probabilitat" que reincideixin. Però el president de la sala que ha jutjat el cas ha fet un vot particular en què rebutja la decisió perquè creu que els fets revelen una "acusada perillositat criminal en els seus autors", que, segons el jutge, van dur a terme una "acció molt planificada" sent servidors públics.

Els policies estaven de servei

Els fets van passar el 9 de juny del 2018, quan la jove, que llavors tenia 18 anys, va sortir de festa a Estepona amb uns amics. Al sortir de la discoteca van ser aturats per un control policial, on els agents condemnats estaven de servei. Segons la sentència, els agents van veure que els ocupants del cotxe havien begut i els van obligar a baixar del vehicle i a demanar un taxi per tornar a casa. Davant la insistència dels policies, els joves els van deixar el seu telèfon perquè els agents portessin el vehicle fins a casa seva. Segons la denunciant, una estona després que els amics arribessin a casa, els agents van arribar amb el cotxe dels nois i, després d'una breu conversa amistosa, van demanar als joves si podien pujar a casa seva. Un cop allà, es van produir els fets denunciats.

Cap a les sis del matí, i segons el relat de la Fiscalia, un dels agents va preguntar a la resta "com es comença una orgia". Els acusats van provar de convèncer la víctima de tenir relacions sexuals tots tres: “Quantes noies voldrien ser al teu lloc i embolicar-se amb dos policies a la vegada?”, li van dir. Tot i que ella es va resistir, la van despullar i la van agredir sexualment. La noia, que ha patit síndrome d'estrès posttraumàtic, ha necessitat tractament mèdic farmacològic i psicoterapèutic.

stats