Societat 02/09/2017

Fins a 120 persones busquen els joves al pantà de Susqueda

Els submarinistes de Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i Bombers rastregen dos punts del pantà

Ara
2 min

BarcelonaUn total de 120 persones, 60 de les quals voluntàries, van estar buscant aquest divendres la parella, de 21 i 23 anys, que va desaparèixer dijous de la setmana passada. La recerca, que se centra al pantà de Susqueda i al seu entorn, va acabar sense èxit i es reprendrà avui. Els voluntaris van rastrejar els set quilòmetres que separen una pedrera de la platja des d'on el cotxe amb què van arribar al pantà es va precipitar a l'aigua, encara per raons desconegudes. Els serveis d'emergència també es van distribuir pel territori. Els submarinistes de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i els Bombers van rastrejar dos punts del pantà: l'àrea al voltant del cotxe i la zona, també pròxima al vehicle, on el gos dels Bombers va detectar dijous un rastre.

En paral·lel a la recerca del noi i la noia que fan els equips d'emergència, la investigació dels Mossos d'Esquadra continua avançant. A més de l'anàlisi del vehicle, que el conseller d'Interior va assegurar que s'havia manipulat per fer-lo caure a l'aigua, inspeccionen el caiac de la parella. El subinspector de l'àrea de Santa Coloma de Farners, Jordi Posas, va confirmar que tot apunta que al mig del caiac s'hi havien posat pedres de grans dimensions, tal com va explicar un dels nois que el van trobar. A més, el caiac estava malmès. Els Mossos investiguen si va ser intencionadament.

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, va explicar dimecres que el cotxe de la parella desapareguda que s'havia trobat enfonsat al pantà de Susqueda "no va caure per accident", sinó perquè "algú el va empènyer". La policia no descarta cap hipòtesi, inclosa una fugida voluntària. Els Mossos van distribuir fotografies dels dos joves per si algú pot aportar alguna pista.

Respecte per les famílies

La família de Marc H., un dels desapareguts, va demanar ahir a través d'un comunicat oficial de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, on resideix, que els mitjans de comunicació deixin "d'assetjar-los" fent-los preguntes, i que respectin el seu dret a la intimitat.

stats