Societat 03/06/2022

Acusen un professor de medicina de la UdG de fer comentaris obscens a les seves alumnes

L'Assemblea Feminista Les Metzines assegura que enviava missatges com "Ampolla... conté una paraula dins"

2 min
Imatge de l'edifici de la facultat de Medicina i Infermeria de la UdG

Girona"Disfruta, guapíssima... ¿No em dius res més?", "Ànims, guapa... ¿tot controlat?", "Sexiiiisss" o "Ampolla... conté una paraula dins". Són els comentaris que hauria enviat un professor de medicina de la Universitat de Girona (UdG) a les seves alumnes, segons denuncia l'assemblea feminista d'aquesta facultat, que s'anomena Les Metzines. El col·lectiu ha fet públic al seu compte d'Instagram els missatges que hauria enviat aquest docent, en resposta a les stories que penjaven estudiants en aquesta mateixa xarxa social. Fonts de la Universitat sostenen que "es tracta de denúncies anònimes que no fan possible cap actuació", ja que el protocol només es pot activar quan hi ha almenys una persona denunciant.

Les Metzines indiquen que "fa temps" que són coneixedores dels comportaments "inadequats" d'aquest professor, a qui acusen "d'abús de poder". "Comença a seguir les alumnes sistemàticament a Instagram per després respondre a les seves instastories amb qualificatius físics (del tipus «Que guapa», «Que sexi») i altres comentaris inapropiats", destaquen. Les feministes afirmen que moltes noies els haurien enviat captures de les converses, tot i que no s'ha presentat cap denúncia formal perquè tots els testimonis aportats són anònims.

Segons el relat de Les Metzines, elles van informar d'aquest cas la delegada de Gènere, la qual es va reunir amb el degà i el professor en qüestió. Durant la trobada, el docent els hauria explicat que es tractava tot "d'un malentès". El col·lectiu apunta que el departament mèdic "ha decidit apartar-lo de la docència l'any vinent per raons d'organització interna", però consideren que no n'hi ha prou, i que la facultat hauria d'haver pres "accions directes de caràcter punitiu envers el seu comportament", perquè si no podria reprendre les classes, si el seu departament ho considerés.

A més, asseguren que "probablement" l'home continuarà en contacte amb les alumnes a les pràctiques clíniques i lamenten que "tampoc s'ha realitzat cap tipus d'intervenció de caràcter formatiu". Les Metzines –que no han revelat el nom del docent perquè els hi han demanat– asseguren que, des que van penjar la publicació a Instagram, han rebut més "testimonis de víctimes de l'abús de poder per part d'aquest professor".

Fonts de la Universitat insisteixen que amb una denúncia anònima no es pot aplicar el protocol de prevenció i actuació davant situacions de violència o d'assetjament per raó de sexe. I recorden que els protocols preserven estrictament la confidencialitat de les parts i de tot el procés i, per tant, podrien optar per aquesta via si no volen fer públic el seu nom.

stats