Societat 30/10/2019

Adif denuncia al TSJC els sabotatges a les vies del tren per la sentència del Procés

Assegura que des que es registren ha baixat el nombre de viatgers de Rodalies

Europa Press
1 min
Servei per carretera a la R12 entre Lleida i Calaf pel xoc d'un tren amb obstacles a la via

MadridAdif ha presentat una denúncia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pels danys i incidents ocasionats a la xarxa ferroviària catalana a conseqüència de les protestes i sabotatges que es registren des que es va fer pública la sentència del Procés.

Així ho va indicar la presidenta d'Adif, Isabel Pardo, en declaracions a la Cadena SER recollides per Europa Press. Pardo va detallar que la denúncia s'ha presentat per un suposat delicte de danys i lesions, que podria derivar en homicidi en cas que es produís un accident ferroviari a causa dels incidents.

No obstant això, la presidenta d'Adif va indicar que l'ens públic, en coordinació amb totes les forces de seguretat, està "posant tots els mitjans per garantir la seguretat" del servei. Malgrat això, els incidents s'han traduït en una alteració del servei en forma de retards, que sumen ja uns 40.000 minuts acumulats, i la consegüent reducció en el nombre dels viatgers habituals de Rodalies.

La presidenta d'Adif va assegurar que els "sabotatges i danys" en les infraestructures ferroviàries "són constants" des que es va publicar la sentència, i se'n registren "entre cinc i sis" al dia.

"No obstant això, estem redoblant els esforços i reforçant el personal amb professionals d'altres zones, perfectament coordinats amb les forces de seguretat, per afrontar aquests fets i garantir al seguretat del servei", va assegurar la presidenta d'Adif.

stats