Societat 21/09/2014

La 'marxa per la vida' adverteix a Rajoy que no el votaran si no aprova la nova llei de l'avortament

Els organitzadors diuen que continuaran amb les mobilitzacions fins a les properes eleccions municipals mentre Rajoy no compleixi el seu compromís electoral

Efe
1 min
La manifestació 'provida' aquest diumenge a Madrid / @almudenanegro

MadridLa cinquena 'marxa per la vida', organitzada per la plataforma Dret a Viure i l'organització Hazteoir.org, ha arrencat al migdia a Madrid amb el missatge al president del Govern, Mariano Rajoy, que milions d'espanyols no el votaran en les pròximes eleccions si no deroga l'actual llei de l'avortament i la canvia per la del ministre Gallardón.

Així ho han assegurat Gador Joya i Ignacio Arsuaga, responsables de les associacions organitzadores, que han dit que continuaran amb les mobilitzacions d'aquí a les pròximes eleccions municipals mentre Rajoy no compleixi el seu compromís electoral de derogar la norma aprovada per l'anterior govern socialista.

Després de la pancarta "SOS. Espanya. No més terminis sense complir. Derogació de l'avortament ara", els manifestants han sortit des de la Gran Via, cantonada amb San Bernardo, amb la finalitat d'arribar a la Glorieta de Ruiz Giménez després de passar per davant del ministeri de Justícia.

L'acte de Madrid és un dels més de 60 distribuïts per localitats d'Espanya i de fora per reclamar al president del Govern, Mariano Rajoy, que compleixi la promesa electoral de millorar la protecció legal de la vida del fetus i de la dona embarassada.

Aquesta convocatòria coincideix en el temps amb una setmana en què la reforma de la llei de l'avortament ha protagonitzat l'actualitat política després que l'executiu no l'hagi enviat al consell de ministres a pesar que el responsable de Justícia, Albero Ruiz-Gallardón, afirmés fa setmanes que ho faria abans d'acabar l'estiu.

Divendres passat, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va afirmar que l'executiu treballa per trobar el consens sobre aquesta norma.

stats