Els agressors de l'embarassada amb nicab: "Portes una bossa d'escombraries al cap, torna al desert"

El fiscal de delictes d'odi demana dos anys i mig de presó per als neonazis que van acabar colpejant la dona al ventre i van agredir el marit aquest estiu a Barcelona

El fiscal de delictes d'Odi demana dos anys i mig de presó per als dos neonazis que van agredir una dona embarassada i el seu marit, mentre passejaven amb els seus dos fills a finals d'agost a Barcelona, perquè ella portava nicab, el vel tradicional musulmà que només deixa els ulls descoberts: "Què feu aquí?", "Torneu al desert", "moros de merda", "portes una bossa d'escombraries al cap", els van insultar, en referència també a la vestimenta tradicional que portava la dona.

Segons la fiscalia, els dos agressors van insultar la família sense cap motiu i quan el marit els va contestar, van reaccionar clavant-li un cop de puny al nas a ell i una puntada de peu al ventre a ella, que estava embarassada de 40 setmanes. Quan la Guàrdia Urbana va arribar al carrer Princesa on es va produir l'agressió, els insults es van reprendre: "Els jutges li llepen el cul", "estan bojos", "tan de bo els fiquin una bomba pel cul", "em culparan i encara els odiaré més", "la dona, la de cara tapada, la batman", recull l'escrit del fiscal Miguel Ángel Aguilar.

La dona va haver de ser atesa d'urgències a l' Hospital del Mar, tot i que l'agressió no li va deixar cap seqüela física.

Vinculació amb moviments neonazis

Un dels presumptes agressors té antecedents penals ja cancel·lats, mentre que a l'altre no li constaven. El fiscal els vincula a tots dos amb moviments d' extrema dreta. Un dels detinguts ha participat en diferents actes neonazis, com ara diferents concerts de grups d'ideologia feixista.

El fiscal els atribueix dos delictes contra la integritat moral, un delicte de lesions lleus i un de maltractament lleu. A més dels dos anys i mig de presó, demana que paguin una multa de 3.750 euros cadascú i que, conjuntament, indemnitzin la parella amb 6.500 euros pels danys causats. També vol que els imposin una ordre d'allunyament de 1.000 metres respecte de la família durant tres anys.

Per saber-ne més: les denúncies per islamofòbia es tripliquen