Barcelona
Societat 27/06/2021

Aigua i jocs per a les tres elefantes del Zoo de Barcelona

El animals gaudeixen d'un nou espai que imita el seu hàbitat natural a l'Àfrica

ARA
2 min
Tres elefants al zoo de Barcelona

BarcelonaLes tres elefantes del Zoo de Barcelona, la Susi, la Yoyo i la Bully, han estrenat aquest cap de setmana un nou fangar. Gràcies a aquest espai, que reprodueix el seu hàbitat natural a l'Àfrica i amplia les seves instal·lacions habituals, les elefantes podran banyar-se i refrescar-se aquest estiu. De moment se les ha vist rebolcar-se al fang i llançar-se aigua amb la trompa com si fossin canalla, tot i la seva edat real. Les tres elefantes són velles, tenen al voltant dels 50 anys i van arribar al Zoo de Barcelona després de patir maltractaments, estar encadenades o en circs. L'esperança de vida d'un elefant africà ronda els 70 anys.

La Susi és la més gran: té 53 anys i va arribar al Zoo fa 19 anys, l'any 2002, després d'haver passat per un circ. Poc després va arribar la Yoyo (50), que va ser acollida el 2009 després de passar gran part de la seva vida encadenada. Finalment, la Bully (49), l'última membre del club, va arribar el 2012 també provinent d'un circ. Des de llavors, les tres elefantes comparteixen espai al Zoo barceloní. Totes tres són elefants africans, una espècie catalogada en perill d'extinció per la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa.

Elefants al Zoo de Barcelona

Garantir el benestar de les elefantes

El director del Zoo, Sito Alarcón, ha remarcat l'esforç per millorar les instal·lacions i garantir el benestar de les tres elefantes, que van haver de ser resocialitzades quan van arribar a Barcelona arrossegant problemes emocionals i físics. Segons Alarcón, el Zoo ha invertit prop de sis milions d'euros a millorar i adequar les instal·lacions on viuen les velles elefantes, que durant un any van seguir un programa de recuperació "perquè venien d'un passat problemàtic, de circs, maltractaments, estar encadenades...".

Sis cuidadors especialitzats, un encarregat i un conservador, a més dels biòlegs i veterinaris del Zoo, vetllen per la salut de les tres elefantes. Concretament, s'encarreguen de cuidar i avaluar el seu estat físic i psíquic, sigui a través de l'observació o monitorant-ne la conducta i fent-los fer exercicis mèdics regulars. Ara, segons els seus cuidadors, amb el nou fangar les elefantes tindran 5.500 metres quadrats d'espai i podran remullar-se els dies més calorosos d'estiu.

stats