Societat 08/06/2011

Els aiguats deixen més de 80 litres a Barcelona

Avui plourà molt menys però continuaran descarregant xàfecs dispersos sobretot a les comarques de Girona i de Barcelona

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaA més d’un el deu haver despertat avui el soroll de la pluja insistent a l’entorn de Barcelona, i és que si bé a la majoria de comarques aquesta matinada ja no hi ha plogut més, a l’àrea metropolitana els xàfecs han sigut encara insistents i abundants. En total s’han acumulat 85 litres a l’Observatori Fabra, 80 a la Zona Universitària de Barcelona, 81 a l’Hospitalet, 77 a Vallirana, 74 al Prat o 70 a Òdena com a quantitats més destacables de les últimes 24 hores. De fet ahir, però, les tempestes van afectar gairebé totes les comarques, i de la tarda també destaquen els 51 litres d'Os de Balaguer, els 39 de Palamós o els 37 de Tarragona.

Avui els ruixats continuaran a les comarques de Barcelona i de Girona. Al matí en forma de plugims i xàfecs febles a la costa, i a la tarda més centrats sobretot en la Catalunya Central i en àmbits prelitorals. Les temperatures es recuperaran molt bé a l’oest i al sud; a Lleida , a Tortosa i a Tarragona el migdia serà de màniga curta, però l’ambient al centre del dia serà molt més fresc que ahir a la resta de territoris.

Demà el dia serà insegur però cauran ben pocs ruixats, divendres reapareixeran les pluges irregulars i intenses a la majoria de comarques. El cap de setmana començaria amb un dia molt variable però acabaria amb sol i molta més calor.

Trobareu la previsió detallada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats