Societat 25/09/2017

Els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter assumeixen la gestió de l'aigua per ordre del jutge

El tribunal que investiga Agissa pren aquesta mesura cautelar i aparta Girona SA del control

Maria Garcia
1 min
Un home entra a la seu d'Agissa, situada al carrer Ciutadans de Girona

GironaCop judicial contra Girona SA. El jutge ha ordenat aquest matí l'administració judicial d'Agissa, l'empresa d'aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter, i aparta Girona SA de la gestió. A la pràctica això suposa que l'empresa passa a estar sota tutela del jutge, que també ha ordenat als tres ajuntaments que nomenin un o més administradors, que seran els que portaran la gestió diària del servei d'aigua, del sanejament i del laboratori de Montfullà.

Els representants de Girona SA (formada per La Caixa, Agbar i FCC-Aqualia) perden el control de l'empresa mixta, però han demanat poder accedir a tota la informació, obtenir beneficis si n'hi ha i formular els comptes anuals, que necessitaran després el vistiplau de l'administrador i del jutge. És una mesura cautelar i es desconeix el temps que pot durar perquè ho determinarà el jutge.

L'advocada de la CUP, Montserrat Vinyets, ha qualificat l'ordre del jutge de "petita victòria perquè aparta la part privada de la gestió de l'aigua", i ha considerat que és un pas cap a la municipalització. El partit polític va presentar una querella el 2015 contra els consellers delegats d'Agissa per malversació de fons públics i el cas està obert des de llavors.

La setmana passada es van fer una quinzena d'escorcolls a les empreses de l'aigua i als domicilis dels investigats a la recerca de proves.

stats