Tres detinguts pels aldarulls a la Llagosta en una protesta veïnal de rebuig a una família

La manifestació acaba amb el llançament d'objectes i dos ferits, un dels quals és un mosso d'esquadra

La Llagosta (Vallès Oriental) va viure aquest dissabte a la tarda moments de tensió durant una protesta veïnal per reclamar més seguretat i combatre les actituds incíviques. La mobilització anava dirigida contra una família que fa uns mesos havia ocupat un pis del municipi vallesà i que hauria provocat, segons denuncien els veïns, diversos problemes de convivència. Les desenes de manifestants van acabar la protesta davant l'edifici de l'habitatge ocupat i, malgrat la presència policial, la tensió va culminar amb el llançament creuat d'objectes entre els veïns i membres de la família conflictiva. Tres persones han quedat detingudes pels fets, que també van deixar dos ferits: un mosso d'esquadra i un ciutadà.

Fonts dels Mossos han explicat que els tres detinguts són alguns dels manifestats. Un d'ells ha quedat arrestat per atemptat contra agents de l'autoritat i danys, i els altres dos per atemptat contra agents de l'autoritat i desordres públics. Està previst que els tres detinguts passin a disposició judicial aquest diumenge. Els Mossos han afegit que el dispositiu policial que s'havia previst per a la manifestació es va allargar tot el vespre, fins que van acabar els aldarulls. Pel que fa a la família a qui es dirigia la protesta, haurien abandonat el pis ocupat després de la mobilització i els enfrontaments.

L'alcalde demana més mossos d'esquadra

Abans dels aldarulls, l'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ja havia fet arribar una petició al conseller d'Interior, Miquel Buch, perquè reforci la presència policial al municipi. En una carta que el mateix alcalde va difondre fa uns dies a través d'un missatge a Facebook, Sierra exposa que l'arribada d'aquesta família al municipi havia generat "greus problemes de seguretat i convivència ciutadana".

L'alcalde assegura que els diversos membres de la família acumulen un gran nombre de denúncies i informes policials per agressions -físiques i verbals-, baralles, robatoris i intents d'ocupació d'altres habitatges. Una situació davant la qual la policia local i la patrulla de Mossos assignada a la zona es veuen "desbordats", afirma.

Segons l'alcalde, "el volum d'incidències és tan elevat que resulta pràcticament impossible de controlar". Concretament, explica que en un sol cap de setmana es van registrar 17 incidències vinculades a aquesta família. Per aquest motiu, el batlle demana al departament d'Interior que reforci la presència policial amb dues patrulles de Mossos durant els tres torns de servei diaris.

Més continguts de