Societat 22/08/2015

Alfred Picó reivindica la memòria històrica al pregó de la festa major de Sants

L'escriptor i periodista ha afirmat que les festes del barri són "molt millors" que les de Gràcia

Europa Press
1 min
El carrer de Valladolid de Sants prepara els seus guarniments per a la festa.

BarcelonaEl periodista i escriptor Alfred Picó ha reivindicat la importància de la memòria històrica en el pregó que dóna sortida a la festa major de Sants, aquest vespre, al Parc de l'Espanya Industrial. Ha destacat la lluita de molts veïns del barri contra la repressió franquista i ha dit que se sentia molt unit als habitants del barri.

Picó també ha reivindicat les festes de Sants i ha dit que són "molt millors" que les de Gràcia. Ha destacat la importància dels llaços entre veïns, a qui ha agraït la feina de guarnir els carrers i preparar les activitats, i s'ha mostrat orgullós que continuï la tradició de les festes. També ha volgut reivindicar els espais "col·laboratius" del barri i ha demanat als ciutadans que continuïn lluitant pel seu futur.

Colau, contra el masclisme

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha parlat després de Picó i també ha agraït l'esforç dels veïns en la decoració dels carrers. Ha afegit que tots els ciutadans han de ser corresponsables de la festa i han d'ajudar a conservar els guarnits. A més, ha recordat les dones "assassinades, no mortes" les darreres setmanes per les seves parelles i exparelles i ha dit que és responsabilitat de tots que la festa major de Sants estigui lliure d'agressions masclistes.

stats