Societat
Societat 02/01/2012

Alguaire registra un nou rècord, amb 1.700 passatgers en un sol dia

Fins ara el rècord estava en l'assolit el passat 26 de desembre, amb 1.200 passatgers. S'espera que l'aeroport tanqui la temporada d'hivern amb l'arribada d'uns 16.000 esquiadors britànics

Efe
1 min

AlguaireAlguaire rebrà al llarg del dia d'avui quatre vols gestionats per l'operador turístic Neilson-Thomas Cook procedents de Belfast, Londres-Gatwick i Manchester, a la vegada que s'enlairaran quatre aeronaus més amb destí al Regne Unit, segons ha explicat a Efe el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré.

Per ara, han aterrat a Lleida tres avions procedents de Manchester (182 passatgers), Belfast (179 passatgers) i Gatwick (265 passatgers), mentre que en les pròximes hores aterrarà un quart vol procedent també de Gatwick, amb 250 viatgers més. 
En total, doncs, avui desembarcaran a l'aeroport de Lleida prop de 870 esquiadors britànics, que tindran com a principal destí Andorra, on passaran una setmana d'esquí i compres.

Per altra banda, avui s'enlairaran des d'Alguaire quatre avions més amb destinació a Gran Bretanya, amb prop de 850 passatgers. En total, 1.700 viatgers passaran aquest dilluns per l'aeroport lleidatà.

Es tracta d'una xifra d'afluència rècord, després que l'aeroport registrés 1.200 passatgers el passat 26 de desembre.

"És la xifra més alta que ha mogut mai Alguaire en un sol dia", ha remarcat Farré, que ha destacat el bon funcionament de l'aeroport, que va ser ampliat fa uns mesos, precisament, per poder donar cabuda a tots els esquiadors britànics arribats a Lleida de la mà de Thomas Cook.

El delegat de la Generalitat, propietària d'aquest aeroport, ha assegurat també que les previsions d'afluència s'estan complint, fet que indica que Lleida tancarà la temporada d'hivern amb l'arribada d'uns 16.000 esquiadors britànics.

Farré s'ha mostrat convençut que aquesta experiència positiva ajudarà Alguaire a consolidar-se com l'aeroport de referència dels Pirineus, i animarà altres operadors turístics, en especial els russos, a escollir Lleida com a destí per als seus vols d'hivern.

stats