Alliberen dos menors de 14 i 16 anys obligats a prostituir-se i a demanar almoina a l’Hospitalet

La Policia Nacional ha arrestat tres familiars de les víctimes, que no estaven escolaritzades i vivien en una barraca

2 min
El solar on vivien els dos germans menors abans de ser alliberats.

BarcelonaEren de Romania però feia un temps que vivien en una barraca en un solar del barri del Poble-sec, a Barcelona. No estaven escolaritzats ni sabien llegir ni escriure. Són dos germans menors d’edat, una noia de 16 anys i un noi de 14. La seva família obligava la noia a prostituir-se i al noi l'enviaven a netejar vidres de cotxes per demanar almoina a l’Hospitalet de Llobregat. La Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona els han alliberat en una operació en què han detingut tres familiars de les víctimes: una és la seva germana gran i una altra la seva tia.

La germana gran també demanava almoina al carrer quan els semàfors es posaven vermells i ho aprofitava per parlar amb conductors. Hi conversava per trobar possibles clients per a la seva germana petita. Per forçar la menor a tenir relacions sexuals, la família l’amenaçava i l'agredia constantment. Durant l’operació policial, els agents van requisar un telèfon mòbil amb una llista llarga de números. Els agents investiguen si es tracta d'una cartera de clients. De moment ja han detingut tres clients habituals de la noia pel delicte de prostitució i corrupció de menors, per haver tingut relacions amb ella.

Sota custòdia de la DGAIA

Pel que fa al noi, el forçaven a practicar la mendicitat netejant vidres de cotxes al carrer des de primera hora del matí fins ben acabada la tarda. Els diners que li donaven els conductors anaven a parar a les butxaques dels tres familiars detinguts. La família ha quedat arrestada pel delicte de prostitució i corrupció de menors i també per haver actuat contra els drets i deures familiars. La direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) s’ha quedat amb la custòdia de les dues víctimes perquè estiguin protegides del seu entorn.

Una de les barraques on vivien la noia de 16 anys i el noi de 14.

La investigació policial es manté oberta per trobar més clients que van pagar per tenir relacions sexuals amb la menor.

stats