Almenys tretze ferits en l'incendi d'una empresa de residus a l'Arboç

Una espurna de soldadura ha provocat el foc, el tercer que es produeix en aquesta planta en pocs anys

2 min
La nau de l'empresa de reciclatge de l'Arboç totalment calcinada

BarcelonaUn incendi en una empresa de tractament de residus de l'Arboç ha causat almenys tretze ferits, tres d'ells greus per cremades, segons el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que han hagut de ser traslladats als hospitals del Vendrell i de la Vall d'Hebron de Barcelona. Les primeres informacions apunten que l'espurna derivada d'uns treballs de soldadura al complex de Dana Reciclajes hauria sigut la causa d'una explosió i del foc immediatament posterior, segons ha explicat a l'ARA l'alcalde d'aquesta localitat del Baix Penedès, Joan Sans. "Hi ha hagut l'explosió quan l'espurna ha entrat en contacte amb aerosols que hi havia a l'exterior", ha concretat.

Dana Reciclajes, ubicada al polígon industrial El Foix, es dedica al tractament de residus i a les instal·lacions hi ha olis, dissolvents i altres materials derivats. Aquest és el tercer incendi que es produeix en pocs anys a la planta. L'últim, tot just el desembre de l'any passat, va calcinar una nau del costat de la que ha cremat aquest divendres, i encara estaven a mitges els treballs per reconstruir-la, ha dit l'alcalde, que ha constatat la preocupació del municipi pels accidents.

Els treballadors de les plantes pròximes han sentit una gran explosió. "Primer semblava que podia haver caigut un motlle a terra, però de seguida s'ha vist que venia de fora", explica Ramon Cañas, que té una empresa de mecanitzats a menys de 100 metres de la planta sinistrada. Seguida de la primera han vingut altres explosions menys potents i un fum "molt negre i molt aparatós", amb una olor desagradable dels productes químics que estaven cremant.

Cañas es refereix també als incidents passats que hi ha hagut a les instal·lacions, l'últim no fa ni un any. "Aquell va ser de nit, i com que no hi havia ningú no va caldre desallotjar ni hi va haver ferits", puntualitza. Aquesta tarda el polígon seguia acordonat i totes les plantes del voltant de l'afectada seguien buides i sense que els treballadors hi poguessin accedir per precaució mentre els bombers seguien treballant en l'extinció.

El foc a la planta de reciclatge també ha afectat vehicles aparcats a prop.

Els Bombers han rebut l'avís del foc cap a les 11 h i han arribat a mobilitzar catorze dotacions per apagar el foc. Tot i que inicialment els Bombers han apuntat que l'incendi ha començat al pàrquing amb la crema de cinc camions, hores després han precisat que el foc s'ha declarat a la nau, que s'ha ensorrat. Col·lateralment, s'han vist afectats tres remolcs de camió, una cisterna i sis cotxes que hi havia aparcats al carrer.

stats