Societat 24/03/2015

Una alumna de l'institut de Llinars, sobre les víctimes de l'accident: "Fa poques hores eren aquí"

16 estudiants i 2 professors alemanys que havien fet un intercanvi amb aquest centre, entre els passatgers

Laura Serra
2 min
Entre els viatgers de l'avió accidentat als Alps hi ha 14 estudiants i 2 professors alemanys que havien fet un intercanvi escolar amb l'IES Giola de Llinars / CRISTINA CALDERER

Llinars del Vallès"Fa poques hores eren aquí. És molt xocant el que està passant". Així s'ha expressat Anna Garcia, una alumna de l'IES Giola de Llinars del Vallès, que havia compartit l'assignatura d'alemany amb els estudiants de quart d'ESO que viatjaven en el vol de Germanwings accidentat. Garcia ha expressat que a Llinars es troben en "estat de xoc" des del moment que han vist que les dades dels alumnes d'intercanvi encaixaven amb les de l'avió accidentat. Els alumnes de l'institut Joseph König, de la població alemanya Haltern am See, havien estat d'intercanvi a Llinars durant una setmana.

A l'avió de Germanwings amb origen Barcelona i destinació Düsseldorf accidentat hi viatjaven els setze estudiants alemanys –dos nois i catorze noies de 15 anys– i els dos professors. Com a mostra de dol, l'IES Giola ha anul·lat les classes a mig matí i demà farà un minut de silenci.

Segons ha explicat Garcia, una de les alumnes d'intercanvi s'havia deixat la documentació a Llinars i ha hagut de tornar a buscar-la. "La família que l'acollia l'ha acompanyat de nou a l'aeroport i la noia ha arribat a temps per agafar el vol", ha explicat.

El responsable de l'institut alemany ha explicat en una roda de premsa retransmesa pel 3/24 que el cop ha sigut molt dur per a tota la comunitat educativa, però que demà el centre obrirà les seves portes per mirar de passar aquesta tragèdia entre tots i mirar d'explicar-ho de la millor manera possible, amb el suport psicològic necessari. "En una situació com aquesta parlar d'alguna cosa positiva és difícil, però les autoritats ens hi estan ajudant. Tenim psicòlegs excel·lentment formats per als familiars i per als alumnes", ha afirmat el director.

"És una situació excepcional i demà hi haurà classe normal, però podem pensar que el contingut de classe no serà normal, es donarà la possibilitat que els alumenes puguin parlar sobre aquest trauma i puguin treballar-ho", ha afegit.

stats